Oudoimmat Äiti - Lapsi harrastukset?

Eilen pidin viikkosiivouspäivää kanalassa ja tänään jatkettiin vielä toinen puolikas. Tykkään seurailla kanoja sen jälkeen kun olen siivonnut tai ruokkinut ne. Koitan kesyttää, kouluttaa ja laittaa aktiviteetteja. Tarjoan erilaisia virikkeitä ja yksinkertaisesti vaan katson mitä kanat touhuilevat. 
Meillä on tyttäreni Alinan kanssa yksi hassu harrastus, keräämme kanoilta tippuneita sulkia ja höyheniä kanalasta aina samalla, kun haemme munat ja annamme ruokaa ja vettä. Poimimme sulkia ympäri kanalaa ja esittelemme nitä toisillemme. Vähän kilpailemme kumpi löytää suurimman tai kauneimman. vertailemme niitä ja koitamme miettiä keneltä ne olisivat voineet tipahtaa. Tämä on erittäin terapeuttista ja mukavaa touhua, ainoastaan hiukan tulee mieleen, että onhan se ehkä kahjon näköistä touhua, kun kyykimme kanalassa kuin olisimme mustikka metsässä. Eipä se haittaa, vaikka olisikin hiukan kahjoa, koska meillä on hauskaa näitä kerätessä. 
Huomasimme että sulkia ja höyheniä on alkanut kerääntymään todella reilusti, koska kana vaihtaa sulkapukunsa kolmesti ennenkuin on aikuisiässä noin puolen vuoden ikäisenä ja senkin jälkeen kaikki kanat pitävät yleensä talvella munintataukoa ja silloin kanoilla on sulkasato eli he pudottavat osan sulistaan ja kasvattavat uudet tilalle.
Aloin keksimään miten saisi sulat ja höyhenet käyttöön ja arvoiseensa näkyvyyteen, joten opettelin puhdistamaan ja käsittelemään ne siten, että voimme laittaa pusseihin ja näin saimme Ellun kanalan eettiset höyhenet tarjolle asiakkaillemme. Nämä höyhenet ovat meidän harrrastus, mutta myös tilaisuus opettaa lapsille yrittäjyyttä. Alina on todella tehokas tyttö keräämään höyheniä ja lisäksi aivan ihastuttavan mahtava kanakuiskaaja, kanat vaan jotenkin luonnostaan rakastavat Alinaa. Höyhenien tuotto menee siis Alinan rakkaan harrastuksen ylimääräisten tuntien hankkimiseen eli ratsastustunneille.
Kanala on minulle terapeuttinen paikka, jossa on tämäkin verkkokauppa saanut alkunsa, siellä on myös kehitetty nokkosen viljelytekniikoita, mietitty kuinka korvataan koronan vuoksi puuttuvat majoittujat, ihmetellään kanojen ja viiriäisten viisautta nauttia joka hetkestä täysillä ja ennen kaikkea kerätään höyheniä oman ihanan tyttären kanssa, vaihdetaan samalla ajatuksia ja välillä livahdetaan syviin keskusteluihin, koska sellainen vaikutus kanoila vaan on. Ne ovat luonnostaan maailman parhaita terapeutteja, ymmärtävät kaikki kotkotukset ja kiekuvat raikuvat kannustukset jaksaa aina etenpäin.
Mukavaa pääsiäisen alusaikaa kaikille, jos haluat kannattaa Alinan harrastusta, voit tilata itsellesi tänä vuonna Ellun kanalan eettisiä höyheniä verkkokaupastamme.
Voit seurata touhujamme myös Onnen Eläinten instagram ja facebook profiileista sekä
Nokko Arctic Experience Facebookista ja instagramista @nokkoarcticexperience ja tietysti
Ellun omalta instagram tililtä @elluemppuliini

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista