Poppanainen taikoo näyttäviä makrame töitä rakkaudesta Lappiin

Poppanaisen instagram tili sai minut pysähtymään upeiden töiden äärelle. Luin mielettömän ihania tarinoita siitä, kuinka hän osaa luoda makrame työhön tarinan ja saa materiaaleista tehtyä koskettavaa taidetta, jota ei kyllästy katsomaan. Töistä huokuu hänen rakkautensa Lappiin, ehkäpä juuri siksi poronsarvet ovat vahvasti esillä hänen töissään. Luulen, että siksi meidän Lappilaiset viiriäiset sekä Ellun kanat puhuttelevat häntä myös, teemme molemmat näitä asioita täydestä sydämestämme.

Tarinoita lukiessa vahvistui ajatus, että juuri hän voisi olla oikea henkilö ymmärtämään meidän viiriäisten ja kanojen eettisten sulkien ja höyhenien tarinaa, näkisi saman kauneuden niistä kuin itsekin, sen miksi jaksan pestä ja puhdistaa, käsitellä ja kuvata tuotteet. Monet laittaisivat ne suosiolla roskiin, mutta minua ne puhuttelevat niin vahvasti, että en pysty niitä laittamaan pois vaan haluan saada minulle tärkeiden eläinten kauniit höyhenet vielä muidenkin iloksi, nehän ovat suorastaan kuin onnenamuletteja!

Tutustutaan Poppanaiseen, kuka hän on? Annetaan hänen itsensä kertoa:

Poppanaisen tarina.
Hei olen Kirsi Salmivalli - joogaopettaja ja makrametaiteilija - energiapakkaus Suomen kauniista Turusta. Olen kiertänyt Suomea yli kuusi vuosikymmentä, ja vihdoin löysin paikkani täältä upeasta, inspiroivasta merenrantaparatiisista.

Makrametaide
Juureni ovat syvällä käsityöläissuvussa, niin äitini kuin mummuni loivat, ja edelleen luovat käsillään mitä upeampaa taidetta. Pikkutyttönä, ennenkuin edes olin koulussa poljin seisten Singerillä nukelle mekkoja, hyvä kun nenänpää ylettyi ompelupöydän tasolle. Kiitän mummuani, että hän kärsivällisesti opetti minulle uusia taitoja, kuten matonkutomista ja lampaantaljamattojen valmistusta. Yhdessä kehräsimme rukilla lankaa ja vyyhditimme sitä vanhassa navetassa. Myöhemmin opettelin pitsin virkkauksen ja villapuseroiden kutomisen. Kudoin kaikille ja kaikkea, aina ja joka paikassa. Ihailin myös äitini ompelemia ilta- ja grimblenejuhlaluomuksia, joita hän ompeli erääseen salonkiin. Ja tietysti pienistä loppukankaista sain ommella Barbielle vaatteita. Hääpuvut olivat ykkösjuttu!

Ylioppilaslahjaksi 70-luvun lopulla pyysin rahaa, jos mahdollista, ja kerroin että haluan hankkia itselleni kunnon ompelukoneen! Ja ompelukoneen hankinkin. Oikeastaan tästä lähti vallaton, villi, rajaton ja uniikki tyylini kaikissa käsitöissäni. Hankin taskurahaa ompelemalla luokkakavereilleni heidän vanhoista farkuistaan farkkuliivejä ja -hameita. Kirjailin kaikki muliinilangoilla, tein sellaisia koristeita kuin kaverit toivoivat! Ja todellakin sain toteuttaa itseäni ja antaa mielikuvituksen ja intuition johdattaa ja kannattaa työskentelyäni.

Muistan kun 40 vuotta sitten pikkuveljeni innostui makrameamppeleiden solmimisesta. Siihen aikaan ne solmittiin karheasta narusta, joka rikkoi sormien ihoa. Tuolloin se ei vielä ollut minun juttu. Minä virkkasin ikkunaverhoja ja sängynpeittoja!

Kunnes 2020 alussa törmäsin sattumalla Instagramissa upeaan makramekuvaan. Olin vaikuttunut, ja aloin tutkia kuvia ja malleja. Siitä se sitten lähti... Lue koko tarina popponaisen sivuilta, klikkaa tästä.

Rohkeasti hiukan tutustuttuani poppanaiseen  otin yhteyttä häneen ja siitä lähti nopeasti yhteistyökuviot muodostumaan! Hän sai jo parin päivän päästä paketin ja näimme jo vuorokausi sen jälkeen uuden tuotteen: Fenix makramen!

Poppanainen on kirjoittanut Fenixin synnystä näin:

Feeniksin myytti:
Mahtavan sinnikkyyttemme voima!

Tulinen olento, jolla on kyky nousta majasteetillisin elkein pois omasta tuhon tuskastaan.
Ihmisillä on paljon yhteistä fenixlinnun kanssa.🌿

Fenixlinnun myytti on epäilemättä yksi maailman tunnetuimmista myyteistä 🌿
Viime yönä tämä FENIX makrame syntyi kuin tuhkasta, tyhjästä.
En ollut edes ajatellut kehittää mitään tämän kaltaista mallia, mutta niinkuin luovuuden ihmeelliseen maailmaan kuuluu, tarina sai alkunsa täysin yllättäen 🌿

Viiriäisen siivet🌿
Minuun otti taannoin yhteyttä Ihastuttava nuori nainen Lapista tiedustellen voisinko kokeilla hänen viiriäisen ja kukon sulkia töissäni.
Tutkin @nokkoarcticexperience n sivuja, ja todellakin, eettisiä, upeita sulkatuotteita, käsityönä kerättyjä ja rakkaudella käsiteltyjä sulkia ja siipiä.
Jokainen eläin on heille arvokas ja he arvostavat niiden elämää hyödyntämällä lintujen kauniita höyheniä ja sulkia🌿

Ihastuin heti🌿
Ja rakastuin näihin kaunokaisiin.
Sanomattakin on selvää, etteivät he kerää sulkia elävistä linnuista, eivätkä muutenkaan vahingoita lintuja🌿

Porot ja viiriäiset🌿
Niinpä yhdistin monille rakkaaseen materiaaliin: poronsarveen myös viiriäisen siipiparin.
FENIX oli syntynyt🌿
Ja nyt esittelen sen teille.

Käytin @kaupunkilanka n pehmeää luonnonvalkoista Amuria ja @suomenlanka n Mopparia🌿

Kuvassa oleva esikoistyö on kooltaan 50x80cm.

Jos haluat itsellesi persoonallisen makrameen niin ota rohkeasti yhteyttä minuun viestillä ja suunnitellaan sinulle paras mahdollinen malli 🌿

Jokainen työ on uniikki ja rakkaudella solmittu 🌿

Oletko koskaan ajatellut että "tästäkin noustaan vielä fenixlinnun lailla"

Teksti Poppanaisen instagram sivuilta, alkuperäiseen julkaisuun pääset klikkaamalla tästä.

Tämä yhtestyö on saanut aikaan jo jotain näin kaunista ja tarinamme on vasta alussa. Jatkamme yhteistyötä ja suunnitteilla on uusia tarinoita, kauniita makrametöitä, upeita viiriäisten siipiä ja Ellun onnellisten kanojen höyheniä tuomassa teille lukijoille onnea ja iloa. 

Kommentteihin otan vastaan mieluusti palautetta sekä toiveita millaisia kirjoituksia haluaisit lukea blogistamme.

Poppanaisen makrametöistä voit tiedustella laittamalla hänellle viestiä instagramissa: @poppanainen Sieltä pääset vaikka tilaamaan itsellesi oman Fenix makramen.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista